onsdag 21 oktober 2009

Antioxidant-chock


Jag bläddrade lite i Icakuriren på luchen igår och läste om Aroniabären som innehåller naturens starkaste antioxidanter, tom mer än blåbär. Kollegans fru som var på besök berättade att de bären har hon på en buske i trädgården, och att hon precis gjort god sylt på dom.
Efter att ha googlat på busken, o kostaterat att det faktiskt är just Aronia vi har en hel häck av i trädgården, åkte jag hem o plockade av och gjorde sylt!



Bären är större än blåbär, växer i klasar, så de är lättplockade, och fasta i köttet så de fick koka längre än vanlig sylt, så där en timme. Jag mosade lite med potatisstöten med så de skulle bli finfördelade. I med lite syltsocker, och när det var klart röde jag i ett par teskedar vaniljsocker.
Jätte god! Smakar lite som blåbärssylt, med en touch av vanilj. Jag kan tänka mig att den passar bra till scones!

3 kommentarer:

sand mellan tårna sa...

jag köpte dem på Panduro, går att skicka efter och de var riktigt billiga.

Kram Linda

himmel och hav sa...

Hej, raring!
Spännande med nya bär. Hoppas att du bjuder på scones nån dag då!
Hörs ikväll!
Kram Veronica

Efwa - Medea sa...

verkar gott!